Miniranger

Gennem urinstinkt, innovation og fælles hjælp

Det er ikke fordi, man skal være mini, for at dette forløb er aktuelt. Tværtimod er det for de lidt større elever dvs fra 3. klasse.

I 3-4 timer kommer eleverne i gennem forskellige færdigheder, der er gode at have, hvis man skal leve ude i naturen.

  • Bålteknik med optændingsredskaber nutidige og datidige.
  • Udvikling af kogegrej af dåser mm
  • Stegning af simle ting på egne redskaber, i blandet urter fra naturen tæt på.

Ud over, at bål kulturhistorisk har en god del år på bagen og er spændende i sig selv, så er dette forløb også oplagt for klasser, der har brug for at lave noget sammen.

Eleverne vil få brug for deres evne til at konstruere og samarbejde.

Kræver bålsted og brænde på Naturskolen eller hos jer.

Klassetrin: 3. klasse og op
Mødested: Ryeskovvej 1, 4140 Borup eller naturen nær jer

Vi arbejder med

Kompetencemål/Madkundskab
– Eleven kan anvende madlavningsteknikker og omsætte ideer i madlavningen

Færdigheds- og vidensmål/Madkundskab
-Eleven kan anvende almindelige hygiejneprincipper i madlavning
-Eleven kan opbygge måltider til særlige anledninger

Færdigheds- og vidensmålNatur/teknologi
-Eleven kan gennemføre enkle systematiske undersøgelser

Forberedelse hjemmefra

– indsaml dåser
– læs om spiselige urter

Husk at medbringe

– tøj til vejret
– madpakke
– kamera