Hønen indeni og udenpå

Hvordan virker kroppen
Hønen har haft stor betydning for mennesker verden over. Siden den blev indfanget og gjort til tamhøne, har den været en velkommen ret på spisebordet og leveret æg, så hver dansker nu i gennemsnit spiser 250 æg hvert år.
Mysteriet lever stadig, kom hønen eller ægget først?
Vi vil på dette forløb prøve at få afklaret, hvor æggene kommer fra?
Eleverne vil få hænderne i læringen, ved at skulle undersøge og betragte en levende høne og en død høne.
Vi koncentrerer os om, at undersøge hønens anatomi,dens fordøjelse og organers funktion hos hønen og hos os selv.
Efter dissektionen af hønen, tilbereder vi sammen over bål en hønsekødsuppe.
Klassetrin: 6.-9. klasse
Mødested: Ryeskovvej 1, 4140 Borup
Vi arbejder med
Færdigheds- og vidensmål/Biologi
-Eleven kan undersøge bevægeapparatet, organer og organsystemer ud fra biologisk materiale.
-Eleven har viden om naturfaglige ord og begreber.
Færdigheds- og vidensmålNatur/teknologi
-Eleven kan gennemføre enkle systematiske undersøgelser
-Eleven har viden om fordøjelse
Kompetencemål/Madkundskab
– Eleven kan anvende madlavningsteknikker og omsætte ideer i madlavningen
Færdigheds- og vidensmål/Madkundskab
-Eleven kan anvende almindelige hygiejneprincipper i madlavning
-Eleven kan opbygge måltider til særlige anledninger
Forberedelse hjemmefra
– indkøb til suppe
– arbejde med kroppens og dens funktioner
– andre ting
Husk at medbringe
– tøj til vejret
– madpakke
– kamera
– gummistøvler