Småhåndværk

Kloge hænder – kloge hoveder

Hvem var klogest? Den der tegnede pyramiderne eller den som byggede dem?
På disse forløb tager vi udgangspunkt i: at ved kloge hænder får vi kloge hoveder og ved kloge hoveder kan arbejdes på kloge hænder.

Snit i træ
Eleverne får kendskab til træer gennem hænderne. Vi snakker træarter, kikker på blade og kommer omkring, hvad vi bruger træ til.
Herefter arbejder vi i noget udvalgt træ og skaber vores eget produkt.
Klassetrin: Bh.kl.-udskolingen.

Pileflet
Pil og flet bruges over hele verden og er et fantastisk materiale. Lige så skrøbeligt det kan være, lige så stærkt kan det blive i en god flet.
Eleverne får kendskab til simple flette metoder gennem udarbejdelsen af deres eget fletteri.
Vi kan vælge at flette i frisk eller opblødet pil, alt efter, hvad der aftales at fokusere på.
Klassetrin: 3. klasse – udskolingen.

Filtning med fåreuld
Uld er stærkt, uld lugter, uld kan skabe klæder, brugsting og kunst.
Med udgangspunkt i fåret og dette som nytte og husdyr, snakker vi om anvendelsen af uld gennem tiderne.
På dette forløb får eleverne filtet deres eget lille værk, ved vådfiltning af uld.
De ældre elever kan arbejde mere med at bearbejdelsen til garn, kunst mm.
Klassetrin: Alle
Mødested: Ryeskovvej 1, 4140 Borup

Håndværk og design/mål
-Eleven kan anvende værktøjer, redskaber og maskiner forsvarligt til forarbejdning af materialer
-Eleven kan forarbejde materialer i forhold til produktets form, funktion og udtryk.
-Eleven kan arbejde med enkle designprocesser knyttet til egen produktfremstilling

– snak om de forskellige håndværk historie og anvendelse

– tøj til vejret
– kamera