Græskar, græskar, græskar

Fra frø til plante og jord til bord

En svært populær grønsag det græskar, men ikke så mærkeligt. Den kan blive imponerende stor, har flotte farver, kan spises, bruges til at lave figurer af og ikke mindst vokser den så vildt, at man kan lave en hule under den.
Dette forløb kan I komme på i efteråret og i foråret.
Hvis vi starter i efteråret, skærer vi i nogle modne græskar. Vi skal smage på det, lave lamper, høre historier samt samle kerner til vi ses i foråret igen.
Hvis vi starter om foråret, så sår vi græskarkerner i potter til at passe i institutionen. Vi forbereder et bed på Naturskolen, hvor jeres planter skal sættes ud, når de er store nok. I efteråret høster vi sammen de nye græskar.

På disse ture får børnene om ikke grønne fingre, så jord under neglene.
Vi kommer omkring
– frøspredning
-hvor kommer maden fra
-hvad skal der til for at en plante kan gro

Aldergruppe:2-6 år
Mødested: Ryeskovvej 1, 4140 Borup eller i institutionen

Vi arbejder med

-Natur og naturfænomener
-Barnets alsidige personlige udvikling
-Sprog

– Kulturelle udtryksformer og værdier

Forberedelse hjemmefra

– læs om græskar
– overvej om vi skal lave en græskarhøstfest med andre institutioner

Husk at medbringe

– tøj til vejret
– arbejdshansker
– madpakke
– kamera
– muligvis et græskar
– gummistøvler