Bier

.

Besøg i skolebigården

Bier er et fascinerende dyr for alle aldre. Måske er det ”faren” ved at være nærme sig dem eller betagelsen af deres liv, der tryllebinder. En tur i skolebigården er altid en stor oplevelse!
På naturskolen har vi bidragter til mindre grupper af gangen, kan tage med biavleren ud til staderne og være med til arbejdet omkring bierne.

Efter et fælles teorioplæg omkring dyrene og deres kendetegn, deles klassen op i hold, der skiftevis deltager i forskellige aktiviteter, hvor de arbejder med
-biernes liv og livsvilkår
-bier og menneskers gavn af hinanden
-produktion af vokslys eller andet

Biavlerens arbejde følger årstiden og biernes udvikling i staderne. Det er derfor muligt at booke ture både sommer og vinter.
Vinterforløb: 1.- jan. 1. maj
Sommerforløb: 1. maj – 15. juni og fra skolestart til 1. september

Klassetrin: Fra 1. klasse –
Mødested: Ryeskovvej 1, 4140 Borup. Ved vinterarrangement kommer vi gerne ud til jer.

Kompetencemål/Natur/Teknologi
-Eleven kan udføre enkle undersøgelser på baggrund af egne og andres spørgsmål

Kompetencemål/biologi
-Eleven kan perspektivere biologi til omverdenen og relaterer indholdet i faget til udvikling af naturvidenskabelig erkendelse.

Færdighedsmål/biologi
-Eleven har viden om principper om bæredygtig produktion
-Eleven kan undersøge og forklare organismers tilpasning til levesteder
-Eleven har viden om biodiversitet