Social kompetence dag – klassens liv

Samarbejde og fælles oplevelser

Vi bilder os ikke ind at bare en dag ude med Naturskolen kan redde kulturen i en klasse, men vi ser eksempler på, at man ved at have en dag med fokus på fællesskabet og ens samarbejdsevne, kan få stof nok at bygge videre på hjemme i klassen. Den fælles oplevelse giver referencer til at diskutere klassens liv.

Opbygning af forløbet kan være helt klassisk, hvor hele klassen kommer i gennem et teambuildingsforløb af øvelser med evaluering af deres samarbejdsevne under vejs, en dag ude på Naturskolen.

Det kan også være et forløb bygget op i samarbejde med lærerne og evt forældre, hvor fokus er den gode stemning og respekt for hinanden.

Naturen som læringsrum i forbindelse med arbejdet med klassens liv, giver rammer, hvor alle har større fælles udgangspunkt – begrænset erfaring med udeliv, end hjemme i klasseværelset. Udfordringer som vejr, vind og anderledes opgaver, giver et fælles tredie at arbejde i.

Årstid: hele året

Klassetrin: BH-
Mødested: Ryeskovvej 1, 4140 Borup eller naturen nær jer

Elevernes alsidige personlige udvikling